comp1.jpg

Content marketing

Det blir stadig vanskeligere å få folk til å lese reklame, dermed må markedsførerne ty til nye knep for å nå ut til potensielle kunder. Et av disse knepene kalles content marketing, og kan oversettes til innholdsbasert markedsføring. Enkelt sagt vil dette si at et foretak markedsfører produkter og tjenester gjennom å tilby innhold som kundene kan være interessert i. Hvis innholdet er godt skrevet, vil brukerne ofte komme tilbake til siden flere ganger for å lese mer.

Det handler om kvalitet


Trikset for å lokke leserne til nettsidene er selvsagt å lage godt innhold, gjerne skrevet på en fengende og underholdende måte. Og innholdet på oppdateres jevnlig for å holde på brukernes interesse. Artiklene på en slik nettside kan være både lærerike og spennende, og selve reklamen kan legges inn som en lenke eller som reklamebannere på siden av teksten. Andre norske navn for denne markedsføringsteknikken er journalistisk reklame, annonsefinansiert innhold og sponset innhold. Du finner ofte slike reklameartikler i papiraviser og nettaviser. Noen foretak lager til og med egne blogger eller nettsider som handler om et tema som fenger deres kundegruppe.


Treff på søkemotorer


Hvis en slik blogg eller nettside er godt skrevet, og inneholder relevant informasjon, kan kunder som søker på ulike ting få opp nettsiden i søkeresultatene. Dermed kan bedriften ha fått en ny kunde. Ofte skriver bedriftene også innhold som folk gjerne vil dele på sosiale medier, og da blir innholdet spredt til enda flere personer. Dette gjøres gjennom å skrive morsomme artikler, eller artikler som inneholder nyttige tips og råd som leserne gjerne vil dele med venner og familie.


Reklame skal merkes


I Norge sier loven klart at all reklame skal være merket som markedsføring. Det gjelder selvsagt også for innholdsbasert markedsføring. Det skal tydelig framstå at dette er reklame, selv om artikkelen er skrevet i journalistisk stil. Blogger som inneholder denne formen for reklame skal også merke innholdet som reklame eller sponset innhold. Det gjelder både for bedriftsblogger og for personlige blogger.


 Hvis du vil bruke innholdsbasert markedsføring, kan du lese mer om dette på nettet, eller du kan besøke blogger og nettsider som bruker content marketing og se hvordan andre gjør det. Hvis du vil, kan du selvsagt også leie inn en profesjonell markedsfører til å hjelpe deg, men det er faktisk ganske mye du kan gjøre selv. Mange bloggere bruker slik markedsføring for å tjene penger på bloggen sin, og hvis en tenåringsjente kan lage content marketing, kan du også gjøre det. Bare husk å skrive bra og relevant innhold, og husk at du alltid må merke innholdet som reklame eller markedsføring. Det kan du enkel gjøre ved å skrive ordet reklame eller markedsføring øverst på siden.